Vantaan Soutajat on aktiivisesti jo yli kaksikymmentä vuotta harjoittanut kirkkovenesoutua kauniissa kulttuuri-maisemassamme. Soutuharjoituksia pidetään heinäkuun kolmen viikon taukoa lukuun ottamatta läpi kesän joka maanantai- ja torstai-iltaisin. Harjoitukset eivät ole pelkkää soutelua, vaan myös johdettua kunnonkohotusta. Seura osallistuu kesän mittaan kaikkien soutajien päätapahtumaan Sulkavan soutuun, sekä pariin muuhun pienempään soutukilpailuun. Tavoitteena ei kuitenkaan ole hampaat irvessä tekeminen, vaan kuntoilu ja hyvä mieli. Seuran nykyinen jäsenistö on pääosin yli viisikymppisiä, lkähaitari on kuitenkin jotakuinkin kolmesta kympistä seitsemään kymppiin sekä miehiä että naisia. Kilpailuihinkin osallistutaan sekajoukkueella. Soudut soudetaan seuran onmalla veneellä. Sitä säilyte

Laji Kirkkovenesoutu ja soutu
Kotipaikka Vantaa
Jäseniä 35 (Pelaajalista)
Joukkueella ei ole julkisia tapahtumia. Ole hyvä ja kirjaudu sisään nähdäksesi tapahtumat.
Matti, profiilikuva
Matti

SOUTULIITON SUOSITUS TOIMINNAN KÄYNNISTÄMISEKSI,
8 + 1 KOKOONPANOLLA 30.6. saakka.
Melonta- ja soutuliiton hallitus käsitteli lauantain kokouksessaan ja puuvenejaosto sunnuntaina omassa kokouksessaan miehistöluokkien kilpailu ja harjoitustoimintaa. Hallitus ottaa vakavasti OKM:n ja THL:n suositukset turvaväleistä ja lähikontaktien välttämisestä.

Hallitus keskusteli miehistöjen harjoittelu ja kilpailutoiminnasta ja päätösten periaatteina on noin metrin turvavälin säilyminen suorituksen aikana sekä mahdollisen altistuksen rajaus rajattuun joukkoon ihmisiä. Hallituksen tahtotila oli selkeästi mahdollistaa harrastaminen ja urheilutoiminta kaikissa luokissa, mutta tietyin rajoittein. Asiaa käsiteltiin myös puuvenejaoston kokouksessa sunnuntaina, joka yhtyi liiton hallituksen näkemykseen yksityiskohdista. Nämä suositetut rajoitukset ovat voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Aluksessa saa olla kerrallaan enintään 8 +1 jäsentä:

Olympiasoudun ja melonnan miehistöissä on urheilijoilla kiinteät paikat, joissa noin metrin turvaväli täyttyy
Pienveneissä sama metrin turvaväli säilyy
Kirkkoveneissä:
Perämies
Tahtiairopari omalla paikallaan vierekkäin
Muut penkkirivit täytetään niin, että kullakin rivillä on vain yksi soutaja vuoron perään oikealle ja vasemmalle puolelle
Veneeseen sijoitutaan siis esimerkiksi seuraaville paikoille: V1, V3, V5, V7 (tahti) ja O2, O4, O6, O7 (tahti) + perämies
Näillä tavoilla pystytään turvaväli pitämään noin metrissä kaikissa veneluokissa.

Jokaisen soutajan/melojan tulee päättää osallistumisestaan itse. Riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei suositella osallistuvan yhteisharjoituksiin tai joukkuekilpailuihin kesäkuun aikana. Jokaisen riskiryhmään kuuluvan tai riskiryhmäläisen läheisen tulee tehdä tämä harkinta itse. Jokainen seura tekee itsenäisen päätöksen harjoittelusta ottaen kuitenkin turvallisuuden ja riskiryhmiin kuuluvat huomioon. Painostusta osallistua ei tule tässä tilanteessa olla.

Nämä suositukset ovat voimassa 30.6. saakka ja niitä tarkastellaan uudelleen kesäkuun aikana, kun nähdään, miten tilanne kehittyy kesäkuun aikana. Liiton toimisto työstää ohjeistuksia ja kokoaa tietoa harrastajille ja seuroille.

Kauko, profiilikuva
Kauko

Kuunneltiin tänään Radiosta myös Matin kertoma asia. Odotetaan parempia ohjeita. Olen riskiryhmässä.

Lue loput viestit