SOUTULIITON SUOSITUS TOIMINNAN KÄYNNISTÄMISEKSI,
8 + 1 KOKOONPANOLLA 30.6. saakka.
Melonta- ja soutuliiton hallitus käsitteli lauantain kokouksessaan ja puuvenejaosto sunnuntaina omassa kokouksessaan miehistöluokkien kilpailu ja harjoitustoimintaa. Hallitus ottaa vakavasti OKM:n ja THL:n suositukset turvaväleistä ja lähikontaktien välttämisestä.

Hallitus keskusteli miehistöjen harjoittelu ja kilpailutoiminnasta ja päätösten periaatteina on noin metrin turvavälin säilyminen suorituksen aikana sekä mahdollisen altistuksen rajaus rajattuun joukkoon ihmisiä. Hallituksen tahtotila oli selkeästi mahdollistaa harrastaminen ja urheilutoiminta kaikissa luokissa, mutta tietyin rajoittein. Asiaa käsiteltiin myös puuvenejaoston kokouksessa sunnuntaina, joka yhtyi liiton hallituksen näkemykseen yksityiskohdista. Nämä suositetut rajoitukset ovat voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Aluksessa saa olla kerrallaan enintään 8 +1 jäsentä:

Olympiasoudun ja melonnan miehistöissä on urheilijoilla kiinteät paikat, joissa noin metrin turvaväli täyttyy
Pienveneissä sama metrin turvaväli säilyy
Kirkkoveneissä:
Perämies
Tahtiairopari omalla paikallaan vierekkäin
Muut penkkirivit täytetään niin, että kullakin rivillä on vain yksi soutaja vuoron perään oikealle ja vasemmalle puolelle
Veneeseen sijoitutaan siis esimerkiksi seuraaville paikoille: V1, V3, V5, V7 (tahti) ja O2, O4, O6, O7 (tahti) + perämies
Näillä tavoilla pystytään turvaväli pitämään noin metrissä kaikissa veneluokissa.

Jokaisen soutajan/melojan tulee päättää osallistumisestaan itse. Riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei suositella osallistuvan yhteisharjoituksiin tai joukkuekilpailuihin kesäkuun aikana. Jokaisen riskiryhmään kuuluvan tai riskiryhmäläisen läheisen tulee tehdä tämä harkinta itse. Jokainen seura tekee itsenäisen päätöksen harjoittelusta ottaen kuitenkin turvallisuuden ja riskiryhmiin kuuluvat huomioon. Painostusta osallistua ei tule tässä tilanteessa olla.

Nämä suositukset ovat voimassa 30.6. saakka ja niitä tarkastellaan uudelleen kesäkuun aikana, kun nähdään, miten tilanne kehittyy kesäkuun aikana. Liiton toimisto työstää ohjeistuksia ja kokoaa tietoa harrastajille ja seuroille.

Kauko, profiilikuva
Kauko

Kuunneltiin tänään Radiosta myös Matin kertoma asia. Odotetaan parempia ohjeita. Olen riskiryhmässä.

Lassi, profiilikuva
Lassi

Soittelin eilen Paulille ja kyselin että aloitetaanko soutukausi kesäkuun alussa kun hallituskin lieventää korona rajoituksia ja yli 10 hengen kokoontumiset ovat taas sallittuja. Tultiin siihen johtopääökseen että kysytään miten porukalla olisi innostusta lähteä jos aloitetaan sillon harjoittelu. Eli ensimmäinen treenipäivä olisi maaantai 1.6 ja sama aika kuin aiemminkin eli klo 18.00. Mitä mieltä olette?

Matti

Hieman arveluttaa, entäs ne turvavälit - vieläkö ne vaaditaan kesäkuussa?
Meistähän iso osa on riskiryhmäläisiä (tai lähes) joten seuraan tilannetta.
Toki olen entisiin hommiin valmis silloin kun ollaan Jäkessä.

Matti

Radiossa oli Keravan soutajien haastattelu tänään. Hekin odottelevat Soutuliiton ohjeita kirkkovenesoutuun. Ehkä meidänkin kannattaa odotella vielä hetki ohjeita.

Dagmar, profiilikuva
Dagmar

Nyt se on sitten päätetty. Sulkavalla edessä ensimmäinen kesä yli 50 vuoteen ilman soutuvieraita! Toivottavasti pääsemme kuitenkin vesille tänä kesänä jossain vaiheessa.
Pitäkää itsestänne huolta ja pitäkää kuntoa yllä🙂

Paul, profiilikuva
Paul

Vuosikokous 18.3.2020 siirretään Korona epidemian vuoksi. Uudesta päivämäärästä tiedotetaan erikseen. Varovaisuutta epidemian suhteen toivoo Vantaan Soutajien hallitus