Dagmar, profiilikuva
Dagmar

Tänään vene pääsi vesille ensimmäisen kerran tämän kauden aikana! Tuusulanjärvellä kuvattiin Siskot ja Simot Ry:n mainosvideo toiminnastaan ja he tekivät pienen pyrähdyksen veneellämme. Siskot ja Simot on Järvenpääläinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka toteuttaa pop up tapahtumia ikäihmisten iloksi vapaaehtoisten kanssa. Laitoin pari kuvaa, niistä ei kyllä näe miten ihana soutukeli tänään aamulla oli! Kyllå harmitti ettei päässyt soutamaan!. Toivottavasti ensi kesänä taas pääsee.

Dagmar, profiilikuva
Dagmar

Moikka, yritetään saada vähintään 8 + 1 veneeseen maanantaina niin saadaan aloitettua soutukausi!😀

Minna

Kiitos yrityksestä, kolmella soutajalla ei taideta kuitenkaan saada venettä liikkeelle. Toivotaan että vielä jossain vaiheessa onnistuisi!

Minna

Hei! Onko vene tarkoitus saada vielä tänä vuonna vesille? Minulla alkaa taas ensi viikolla Helsinki-pendelöinti ja voisin päästä silloin tällöin soutamaan, mm. ma 3.8.

Matti, profiilikuva
Matti

Miehistöt voivat harjoitella ja kilpailla täysillä miehistöillä 1.7. alkaen.

Liiton hallitus on linjannut, että uusien koronarajoitusten lievennykset antavat mahdollisuuden miehistöjen harrastustoiminnan normalisoinnille 1.7. lähtien.

Epidemiatilanne ei ole ohi, mutta aiemmin rajoitetut miehistöalusten harjoitustoiminta ja kilpailutoiminta sallitaan täysillä miehistöillä 1.7. lähtien, kuitenkin noudattaen yleisiä hygienia- ja muita ohjeistuksia. Riskiryhmien ohjeistuksia päivitetään Suomen hallituksen ensi viikon päivitysten jälkeen.

Päivitys linjaukseen.

Myös kirkkovenesoudun harjoittelu täydellä kokoonpanolla on mahdollista 1.7. alkaen.
Kirkkovenesoudun kilpaileminen täysillä miehistöillä kokoontumisrajoitukset huomioiden on mahdollista 1.7. alkaen
Tapahtumissa joukkueet tulee pitää erillään
Pyritään kiinteisiin kokoonpanoihin sekä harjoittelussa että kilpailuissa
Tapahtuman järjestäjien tulee toimia vastuullisesti ja kiinnittää erityistä huomiota hygieniatoimenpiteisiin sekä järjestelyihin niin, että turvavälit säilyvät joukkueiden välillä sekä yleisössä.
Epidemiatilanne ei ole ohi ja siksi muistutetaan, etteivät perusasiat eivät ole muuttuneet:

hygienian tarkkuudesta tulee pitää huolta
sairaana tai lievinkään oirein ei osallistuta harjoituksiin, tapaamisiin, toimintaan
pidetään etäisyyttä kanssa harrastajiin eri tapaamisissa
Jokainen henkilö tekee päätöksen omasta osallistumisestaan itse
Toistaiseksi yli 70-vuotiaille ei suositella järjestettävän omia sarjojaan, mutta voivat osallistua oman valintansa mukaan edelliseen ikäsarjaan. Yli 70-vuotiaiden sarjojen järjestämiseen loppukesästä otetaan kantaa ensi viikolla, kun Suomen hallitus antaa oman suosituksensa riskiryhmien toiminnalle.

Mikäli epidemiatilanne pahenee ja y

Matti, profiilikuva
Matti

SOUTULIITON SUOSITUS TOIMINNAN KÄYNNISTÄMISEKSI,
8 + 1 KOKOONPANOLLA 30.6. saakka.
Melonta- ja soutuliiton hallitus käsitteli lauantain kokouksessaan ja puuvenejaosto sunnuntaina omassa kokouksessaan miehistöluokkien kilpailu ja harjoitustoimintaa. Hallitus ottaa vakavasti OKM:n ja THL:n suositukset turvaväleistä ja lähikontaktien välttämisestä.

Hallitus keskusteli miehistöjen harjoittelu ja kilpailutoiminnasta ja päätösten periaatteina on noin metrin turvavälin säilyminen suorituksen aikana sekä mahdollisen altistuksen rajaus rajattuun joukkoon ihmisiä. Hallituksen tahtotila oli selkeästi mahdollistaa harrastaminen ja urheilutoiminta kaikissa luokissa, mutta tietyin rajoittein. Asiaa käsiteltiin myös puuvenejaoston kokouksessa sunnuntaina, joka yhtyi liiton hallituksen näkemykseen yksityiskohdista. Nämä suositetut rajoitukset ovat voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Aluksessa saa olla kerrallaan enintään 8 +1 jäsentä:

Olympiasoudun ja melonnan miehistöissä on urheilijoilla kiinteät paikat, joissa noin metrin turvaväli täyttyy
Pienveneissä sama metrin turvaväli säilyy
Kirkkoveneissä:
Perämies
Tahtiairopari omalla paikallaan vierekkäin
Muut penkkirivit täytetään niin, että kullakin rivillä on vain yksi soutaja vuoron perään oikealle ja vasemmalle puolelle
Veneeseen sijoitutaan siis esimerkiksi seuraaville paikoille: V1, V3, V5, V7 (tahti) ja O2, O4, O6, O7 (tahti) + perämies
Näillä tavoilla pystytään turvaväli pitämään noin metrissä kaikissa veneluokissa.

Jokaisen soutajan/melojan tulee päättää osallistumisestaan itse. Riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei suositella osallistuvan yhteisharjoituksiin tai joukkuekilpailuihin kesäkuun aikana. Jokaisen riskiryhmään kuuluvan tai riskiryhmäläisen läheisen tulee tehdä tämä harkinta itse. Jokainen seura tekee itsenäisen päätöksen harjoittelusta ottaen kuitenkin turvallisuuden ja riskiryhmiin kuuluvat huomioon. Painostusta osallistua ei tule tässä tilanteessa olla.

Nämä suositukset ovat voimassa 30.6. saakka ja niitä tarkastellaan uudelleen kesäkuun aikana, kun nähdään, miten tilanne kehittyy kesäkuun aikana. Liiton toimisto työstää ohjeistuksia ja kokoaa tietoa harrastajille ja seuroille.